1K Rapid epoxy primer

Merk: SPRAYMAX
Submerk: 1K RAPID EPOXY PRIMER
Product: 1K Rapid epoxy primer

Universele 1K rapid epoxyprimer met uitstekende adhesie- en corrosiebeschermingseigenschappen. Aanbevolen voor gerepareerde onderdelen en spotreparaties, maar ook voor het isoleren van geschuurde beschadigingen. Geschikt voor alle metalen oppervlakken, bijvoorbeeld staal, roestvrij staal, aluminium, geanodiseerd aluminium, messing, geschuurde fabriekscoats en oude verflagen, verschillende kunststoffen, glasvezelversterkte kunststof.

Voordelen

  • Isolerende werking tegen vocht
  • Kan toegepast worden op verschillende kunststoffen
  • Sneldrogend
  • Direct schuurbaar
  • Temperatuurbestendig tot 95°C
  • Nat-in-nat verwerkbaar
  • Uitgerust met variator capVideo's

Spuitbeeld
Innovatieve variator cap

Technische informatie

                     VOORWERK
       
       Oppervlak volledig ontroesten en schuren. Reinigen met SprayMax siliconenverwijderaar (Art.Nr 680090). Het oppervlak moet droog, vet- en stof vrij zijn.
    De spuitbus minimaal 2 minuten krachtig schudden. LET OP! Dit is heel belangrijk. SprayMax producten zijn zwaar gepigmenteerd en dienen gemengt te zijn vóórdat u begint met spuiten. De aanzuigbuis zal anders  snel verstopt raken, en de resterende inhoud onbruikbaar. 

    Bovendien is een goed mengsel noodzakelijk om de producteigenschappen tot zijn recht te laten komen. Dus: GOED SCHUDDEN AUB! Tenslotte even kort proefspuiten, en de bus is klaar voor gebruik.    Als gevolg van de hoeveelheid verschillende soorten kunststof in
de markt is het van belang dat van tevoren gestest wordt of het wel op het betreffende kunststof toegepast kan worden. 
      BESCHERMING
       
    Adem beschermingsmasker.
Type A2/P2
Ook is het van belang om beschermingshandschoenen te dragen.
Latex of Nitril
 
      SPUITGANG
       
     

2 spuitlagen van ca. 30 μm

   

Droogtijd tussen de spuitgangen
3 minuten

      DROGING
       
    Stofdroog:   6 minuten bij 20°C
Handelbaar: ± 15 minuten bij 20°C
Schuurbaar: ± 20 minuten bij 20°C
* Mede afhankelijk van de laagdikte.

      VERVOLG
       
    Nat en droog schuren met P400-500
     
     
Nat in nat verwerkbaar met tussendroogtijd van 15-30 minuten. Overspuitbaar met alle gebruikelijke laksoorten, ook op waterbasis.
SprayMax Primer shade kan op blank staal 3 maanden 'open' blijven staan voor het afwerken. Minimale droge laagdikte 50 µm.    Met 2K Polyester spuitplamuur overspuitbaar!
      AFSLUITEND
       
    Na het werk de spuitbus ondersteboven houden, en spuiten. Er komt kort materiaal mee, en vervolgens slechts gas. Direct het ventiel loslaten, voor het behoud van de werkdruk. Het ventiel, en de aanzuigbuis zijn nu schoon, en de resterende inhoud is bewaard voor een volgende keer. Doet u dit niet zal het materiaal in de aanzuigbuis/ventiel indrogen. De spuitbus zal verstoppen en de resterende inhoud is niet meer bruikbaar.
product afbeelding

Artikelnummer

680299

VOS waarde

701 g/l